De ultieme Salvia Divinorum blog

In de Ultieme Salvia Divinorum Blog vind je alles over deze plant; van zelf stekken en extracten maken tot trip reports en microdosing.

Wat is Salvia Divinorum?

Salvia Divinorum is een psychoactief kruid dat oorspronkelijk werd gebruikt door de Mazatec indianen in Mexico. Sinds de jaren ’90 is het kruid openlijk verkrijgbaar, maar toch is het nooit zo populair geworden als andere psychedelische (trip)middelen zoals paddo’s en LSD. Veel mensen beschrijven het effect van Salvia Divinorum namelijk als erg heftig, en niet iedereen vindt het effect even plezierig.

Salvia Divinorum planten verzorgen

Wanneer je bij ons een salvia divinorum stekje koopt, zul je wel moeten weten hoe je salvia planten moet verzorgen. Gelukkig is het niet heel moeilijk om deze prachtige planten te verzorgen, maar één grote fout kan ervoor zorgen dat je plantje het niet overleeft. Zorg dus dat je weet wat je wel en ook vooral niét moet doen.

Geef niet te veel water

Wellicht de grootste fout die beginnende Salvia Divinorum kwekers maken is dat de te veel water geven. Hoewel Salvia wel van een hoge luchtvochtigheid houdt, kan ze niet goed tegen een te natte bodem. De plant gaat niet meer goed groeien en kan zelfs dood gaan. Als je écht pech hebt gaan de wortels schimmelen. Zorg er dus voor dat je niet te veel water geeft. Je kunt gemakkelijk controleren of een Salvia plant (eigenlijk zo’n beetje iedere plant) water nodig heeft, door de pot op te tillen. Is deze erg licht? Dan moet je misschien een beetje water geven. Als deze nog redelijk zwaar is, kun je beter even wachten. Ook kun je gewoon aan de grond voelen. Steek je vinger 1 of 2 centimeter in de aarde en voel of hij nog vochtig is. Let wel op dat je ook onder de bovenste laag voelt, deze droogt namelijk snel uit.

Maar hoe weet ik dan of ik niet te weinig water geef? Ook dat is eenvoudig: als Salvia Divinorum te weinig water krijgt, gaan de bladeren en stelen slap hangen.

Zorg voor een luchtig medium

Een luchtig medium is voor Salvia ook belangrijk. De wortels moeten kunnen ademen.

Salvia Divinorum in de tuin
Salvia Divinorum in de tuin

Zelf Salvia Divinorum stekken maken

Salvia Divinorum kweken uit zaad is helaas vrijwel onmogelijk. Daarom wordt Salvia doorgaans vermeerderd door te stekken. Stekken is simpelweg het afsnijden van een levende groeischeut van een zogenaamde “moederplant”, om die vervolgens te laten wortelen. Zo maak je eenvoudig meerdere planten van één moederplant.

Zelfs in de natuur wordt Salvia Divinorum gestekt. Natuurlijk loopt er niemand in de Mexicaanse jungle stekken te maken van wilde Salvia, maar dat verloopt geheel vanzelf. Als een plant te groot wordt, bezwijkt hij op een gegeven moment onder zijn eigen gewicht, waardoor hij knakt en omvalt. Vanaf dat moment ligt hij dus op de vochtige bodem. Omdat de plant wil overleven, zal deze op de plaats(en) waar hij de grond raakt gaan wortelen. Vanuit daar groeien weer nieuwe groeischeuten omhoog, en het proces is rond: de Salvia heeft zichzelf gestekt.

In Nederland groeit geen wilde Salvia Divinorum, en zul je dus zelf planten moeten vermeerderen door stekken te maken. Er zijn verschillende manieren om stekken te maken, maar bij Salvia-Stekjes-Kopen.nl passen wij onze eigen methode toe waarbij wij een hoog succespercentage kunnen waarmaken. Hieronder lees je hoe wij zelf salvia stekken maken.

Salvia Divinorum voor het raam
Salvia Divinorum kan prima op de vensterbank worden gekweekt

Hoe maak je zelf een Salvia Divinorum stekje?

Het maken van een salvia stekje is niet moeilijk. Hieronder de benodigheden:

 • Een Salvia Divinorum plant
 • Stekpoeder / Stekgel
 • Afsluitbare Plastic Zak
 • Beker / Glas / Kopje
 • Potje en (stek)aarde
 • Water
 • Eventueel Aluminiumfolie

Om te beginnen zul je een stekje van een levende Salvia Divinorum plant moeten afsnijden. Gebruik liever een iets te grote dan een te kleine groeischeut; deze wortelen sneller en beter. Snijd een jonge groeischeut af waarvan de stam nog niet “verhout” is. Hoe jonger, hoe groter de kans van slagen. Snijd de stek schuin af; hierdoor kan het jonge stekje meer water opnemen via de stam. Snijd of knip vervolgens de meeste bladeren weg; van grotere bladeren kun je ook een deel afknippen. Dit is nodig om het verdampen te beperken, zodat de plant niet te veel vocht verliest terwijl ze nog geen wortels heeft. Het is ook mogelijk om een stekje te maken zonder bladeren, die zullen alleen wat moeilijker wortelen en hebben minder kans om te overleven.

Wanneer je het stekje hebt afgesneden en de bladeren deels hebt verwijderd, spoel je het stekje onder de lauwe kraan af. Vervolgens dip je de onderste 2-3 centimeter van het stekje in het stekpoeder. Laat deze even intrekken, en klop daarna het overtollige stekpoeder af. Nu is het stekje klaar om te gaan wortelen. Plaats hem in een glas / beker / kopje met wat water. Tip: de stekjes wortelen beter wanneer de stam (het gedeelte onder water) zo weinig mogelijk licht vangt; je kunt dit eventueel verduisteren door aluminiumfolie over de rand van het kopje te trekken (of bij een doorzichtig glas langs de buitenkant). Om de luchtvochtigheid op peil te houden, plaats je de beker met het stekje in een afsluitbare plastic zak. Hierdoor kan het water wel verdampen, maar niet buiten de zak ontsnappen.

Ververs iedere 2 dagen het water om te voorkomen dat de stekjes gaan schimmelen. Je hoeft niet steeds nieuw stekpoeder te gebruiken. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om zonder stekpoeder stekken te maken, maar het slagingspercentage ligt dan lager en het wortelen duurt langer.

gewortelde Salvia Divinorum stek, klaar om in de aarde te zetten
gewortelde Salvia Divinorum stek, klaar om in de aarde te zetten

Zodra de stekken wortels beginnen te vormen, kun je ze in een klein potje met aarde planten. Bij kleine potjes is het gemakkelijk om de vochtigheid van de grond te controleren, en deze kun je ook gemakkelijker in het afsluitbare plastic zakje plaatsen dan grotere potten. Zorg dat de aarde een goed vochtig is, maar niet drijfnat. Na 1 tot 2 weken kun je het de Salvia afharden (rustig laten wennen aan de lage luchtvochtigheid in Nederland). Na weer 1 tot 2 weken afharden is het stekje klaar en kan hij gewoon als kamerplant groeien!

grote Salvia Divinorum stek

Je kunt zowel grote als kleine stekjes maken van Salvia Divinorum

Naast Salvia stekken in water kun je ook salvia stekken in stekpluggen of direct in de aarde. Wij gebruiken echter altijd de hierboven beschreven methode, aangezien die zeer succesvol is en vrijwel alle stekjes succesvol wortelen en overleven.

Wanneer moet je Salvia stekken? Je kunt in principe altijd Salvia stekjes maken, maar in de zomer (wanneer de plant het hardst groeit) zullen de stekjes sneller wortelen dan in de winter wanneer de plant minder hard groeit.

Salvia Divinorum
Salvia Divinorum stekjes water geven

Salvia Divinorum gebruik

Salvia Divinorum kan op verschillende manieren worden gebruikt. De meest bekende manieren zijn roken, kauwen en het drinken van thee.

Salvia Divinorum roken

Salvia Divinorum roken is de meest populaire manier van gebruik. Door deze plant te roken in een bong kan een zeer sterk en kortdurig effect worden geïnduceerd. Hoewel dit in theorie ook kan met een gewoon pijpje, is een bong vele malen beter geschikt voor Salvia dankzij de verkoelende en verzachtende werking van het water. Je kunt zo veel meer rook in één keer inademen, wat essentieel is voor een goede Salvia trip, zonder al te veel te hoesten.

Salvia Divinorum kauwen

De oorspronkelijke manier van gebruik van Salvia Divinorum is kauwen. In de cultuur van de sjamanen die Salvia Divinorum oorspronkelijk gebruikten was het niet toegestaan het kruid te verhitten. In plaats daarvan werd Salvia gekauwd. Maar hoe werkt dat precies, salvia kauwen? En hoe is de werking van Salvia kauwen?

Wanneer Salvia Divinorum gekauwd wordt, is het effect aanzienlijk verschillend van het roken van extracten. In plaats van een zeer sterke, kortdurige trip, wordt de salvia trip een stuk zachter van aard en zal hij langer duren. In plaats van 5-20 minuten, kun je bij kauwen rekenen op een trip van enkele uren. Wel is de trip natuurlijk een stuk minder heftig; hierom is het ook voor beginners een goed idee om eerst een keer Salvia Divinorum te kauwen of er thee van te zetten voordat men extracten gaat roken.

Hieronder zijn enkele manieren beschreven waarop je Salvia Divinorum kunt kauwen.

-Met honing

-rolletje maken

 

Salvia Divinorum thee

Salvia Divinorum thee is zeer geschikt voor degenen die wel graag oraal salvia innemen, maar niet zo graag bladeren kauwen.

Tripsitter

Hoewel de effecten van Salvia kauwen en thee een stuk minder sterk zijn dan wanneer het gerookt wordt, is het risico op ongecontroleerde bewegingen (waaronder rennen, klimmen, en omvallen) altijd aanwezig. Het is daarom aan te raden dat er een zogenaamde “tripsitter” aanwezig is. Een tripsitter is iemand die op je let tijdens het trippen, en ervoor zorgt dat je geen domme of gevaarlijke dingen gaat doen. Dit is bij Salvia Divinorum nog meer van belang van bij veel andere psychedelische middelen, vanwege de intensiteit van de trip.

Waar moet een tripsitter aan voldoen? In de eerste plaats is een tripsitter er om je te behoeden voor gevaar. Maar een tripsitter kan van grote invloed zijn op de beleving van de trip. Daarom is het goed als ook de tripsitter weet waar hij of zij mee bezig is. Houdt in elk geval rekening met het volgende:

 • Zorg ervoor dat degene die tript geen gevaarlijke dingen doet
 • Creëer een rustige omgeving zonder al te veel prikkels
 • Stel de tripper op zijn gemak; ga niet te veel lachen of schreeuwen
 • Raak zelf niet in paniek, blijf altijd rustig (mogelijk raakt anders de tripper ook in paniek)

 

salvia divinorum dosis

salvia divinorum effect

 

Salvia Divinorum: Gewenning / Tolerantie

In tegenstelling tot de meeste andere genotsmiddelen, bouw je bij Salvia Divinorum negatieve tolerantie op. Dat betekent heel simpel dat je naarmate je meer gebruikt, minder nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Zo kan het zijn dat je de eerste keer van een halve gram 5x extract maar weinig voelt, maar na enkele keren roken flink hard gaat trippen van het roken van salvia bladeren!

Daarom is het niet moeilijk om jezelf te voorzien van genoeg salvia door zelf salvia divinorum te kweken. Op den duur zul je meer dan voldoende bladeren oogsten om je eigen extracten te maken, en daar heb je niet veel meer voor nodig dan een zonnige vensterbank!

 

Salvia Divinorum Verslaving

De kans op Salvia Divinorum verslaving is zeer klein; zo ver bekend zijn er geen gevallen van lichamelijke of geestelijke verslaving aan Salvia Divinorum. Doordat een salvia trip over het algemeen als zeer heftig wordt ervaren, hebben de meeste mensen na gebruik behoefte aan rust, in plaats van meer Salvia. Uit onderzoek met proefdieren is echter wel gebleken dat de afgifte van dopamine in het beloningssysteem verhoogd is.

 

salvia divinorum extract maken

Waarom zou je salvia divinorum extract kopen, als je het ook gewoon zelf kunt maken? Hier leggen wij uit hoe je je eigen extract maakt.

Lijkt het maken van salvia extracten jou toch iets te ingewikkeld, of wil je eerst een keer proberen of extracten wel wat voor jou zijn? Je kunt dan natuurlijk ook gewoon salvia extract kopen. (link)

 

salvia divinorum ervaringen

salvia divinorum trip report

 

Salvia Divinorum Joint

Is het mogelijk om Salvia Divinorum te roken in een joint? Ja, dat is mogelijk, maar niet iedereen is daar fan van. Het is vrijwel onmogelijk om echt sterk te gaan trippen door Salvia in een joint te roken, omdat het erg moeilijk is om grote hoeveelheden rook in te ademen en in te houden. Daarbij vinden de meeste mensen de smaak erg vies. Het is dus mogelijk om Salvia bladeren of extracten in een joint te roken, maar wil je écht trippen en Salvia goed ervaren, dan moet je het eigenlijk gewoon in een bong roken.

Salvia Divinorum microdosing

Microdosing: het is een term die tegenwoordig steeds meer bekendheid krijgt. Maar wat is microdosing precies? Microdosing is, zoals de naam al zegt, het innemen van een zeer kleine dosis (microdose) psychoactieve middelen. Dat kan met cannabis, maar meestal wordt de term gebruikt voor psychedelische middelen zoals LSD, MDMA, DMT en Salvia Divinorum.

 

Waarom microdosen?